Monday 14 May 2012

dari dapurku

RESEPI RENDANG DAGING
  1. 1kg daging dipotong nipis
  2. 1biji kelapa
  3. kerisik
  4. cili kering(terpulang mengikut citarasa)
  5. rempah kari babas
  6. 3btg serai
  7. 1keping asam gelugor
  8. garam secukup rasa

cara-cara:-
masukkan daging,santan,garam,serai,cili kering dan rempah kari
biarkan sehingga mendidih dan bila kuah agak pekat masukkan kerisik.
masukkan asam gelugor...biarkan sehingga kuah agak pekat...

selamat mencuba....

*ini resepi mak saya....sorry xde gambar hu..hu..  

3 comments:

  1. Bestnyer kak Ngah..... :-)

    ReplyDelete
  2. Ok..ada masa nanti saya buat ye kak Ngah.... tq... Nanti kak ngah post lagi resepi-resepi best k..? Wahhh..boleh saya jadikan sumber rujukan...heeehheh

    ReplyDelete