Saturday 12 May 2012

Menu special saya hari ini.. Ikan Kalang masak tempoyak..

Bahan-bahan
  • 4 ekor ikan keli
  • cili padi(ikut citarasa saya suka pedas)
  • tempoyak 5 sudu besar
  • garam
  • 1inci kunyit hidup(serbuk pun boleh)
  • air secukupnye

Cara-cara..
  1. bersihkan ikan keli dan potong ikut citarasa 
  2.  tumbuk cili padi bersama kunyit
  3. masukkan cli,ikan tempoyak,air dan garam kedlm periuk
  4. masak sehingga kuah menjadi agak pekat
  5. sedia dihidangkan....

SELAMAT MENCUBA.....


4 comments:

  1. Hahahha...kak ngah sambung eh...
    Ingat ari tuh wat contoh je....hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha..saje boring kan...wat je lah...

      Delete
  2. Kak Ngah,
    Wat resepi mee hoon sup leh tak...
    Nak buat laaa.... :-p

    ReplyDelete
  3. owh nak bihun sup ye...nnti ye..

    ReplyDelete